Earth hour

Idag uppmärksammar vi earth hour på skrotboken.
Jag skapade en LO med en uppmaning att börja tänka på miljön.

Snart är det påsk


Och jag har filtat två påskägg.
Nålfiltning på styrolitstomme.

Utmaning hos Mollys


Den här LO:n har jag gjort till månadens utmaning för alla hos Mollys Scrapbooking

Påskägg

Igår var det världpoesidagen och på Skrotboken har vi till detta skapat något inspirerad av en vacker dikt. Vi skulle ha två ord från dikten med på vårt alster och eftersom det snart är påsk valde jag att altra ett påskägg.
Ägget är i papier maché och var brunt innan jag satte klorna i det. Jag började med att sätta fast en grön servett med decoupagelim/lack. Sen målade jag med två nyanser av Crackle paint och jag älskar hur det blev, ytan är underbar och full av sprickor, jag dekorerade med blommor och halvpärlor samt de två orden jag valt. Jag har också dekorerat inuti ägget med en vintagebild och blommor.Ny LO

Idag är det 50 år sedan Sverige vann VM-finalen i ishockey (1962) varvid Lennart Hyland, i ett klassiskt referat, beskriver hur pucken "gliiider in i mååål. Och på Skrotboken skapar vi idag kring ett citat eller använder ordet mål.
Jag valde att göra en LO med ett citat som jag tycker är väldigt bra.
Närbild på citatet.

Euphoria

Jag gillar låten. Jag,J  och M har haft myskväll med chips och kikat på mello. Hoppas att det står RÄTT LÅT VANN på löpsedlarna imorgon ;-)

Grattis

Idag fyller bloggen 6 år, år som rasslat iväg så snabbt.
:-)

Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade.  De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här:  http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag.  De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.

Läs mer på UNICEFs hemsida: http://unicef.se/nyheter/allt-fler-barn-i-slum-och-fattigdom

Spacegirl

Smycken, scrap & småprat

RSS 2.0