Sahel

1,5 miljoner barn riskerar att dö av undernäring i Västafrika

Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas värst. Läget är i akut i Sahelområdet - Tchad, Burkina Faso, Mauretanien, Mali, Niger, Nigera, Kamerun och Senegal.

UNICEF finns på plats och gör allt de kan för att förhinda en svälkatastrof. UNICEF behandlar barn mot undernäring, vaccinerar, ser till att det finns rent vatten, levererar förnödenheter och ser till att familjer får rent vatten, sjukvård och skola.

Men UNICEF behöver din hjälp för att förhindra att fler barn dör. Ge en gåva nu på unicef.se/sahel. Har du en blogg? Hjälp till att sprida insamlingen genom att lägga upp den här informationen på din blogg också! Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-for-sahel för att hämta material.

Tillsammans gör vi skillnad!

 

Sahel UNICEFFoto: © UNICEF

 

Symaskinsförbannelsen

Jag fick för mig att jag skulle sy på maskin tidigare ikväll. Jag håller på och syr vimplar, som sen ska sys fast på ett band och kunna hängas upp i taket t ex. Vimplarna är klippta och nålade för längesen. Jag satte mig och skulle sy och banne mig, allt som kan gå fel gick fel, tråden tjorvade, två nålar gick av, allt som allt kanske jag sydde 10 cm.
Jag vet sen tidigare att jag och symaskiner inte är någon lysande kombination, minns att det gick lika dåligt att sy i syslöjden, men det är många, många år sedan dess och jag tänkte att det kanske skulle gå lite bättre idag.
Hmpf, pyttsan heller.
Jag övergick till ett element som jag behärskar istället - bakning :-)

Ny LO

En somrig LO som jag skapat för Skrotboken.
 

Dopkort


Ett klänningskort jag gjort till en liten kille som döpts.

Nyskapat

Vi har haft cybercrop på pyssel.net och detta är vad jag skapade till den.

En altrad ask att ha foton som väntar på att bli scrappade i.

Ett kort.


Ett halsband med glaspärlor, jadepärlor och ett hänge i snäckskal.


Ett kort.


Ett kort

Ett kort

Nytt kort med spetsar


Ett kort med massor av spetsar som jag gjort för Skrotboken.
I år firar Hemslöjden 100 år och att föreningen Svenska Spetsar firar 50 år. Med anledning av detta skapar vi alster där vi har med minst en spets.

Spacegirl

Smycken, scrap & småprat

RSS 2.0