FN-dagen

Idag är det FN-dagen och det har vi uppmärksammat på Skrotboken. Vi har skapat alster där färgen lila finns med i kombination med minst en fredsduva. Här är mitt kort
 
 
 
 
 
 
 

Flykten slutar här

Hjälp barn på flykt

 
 
Flykten slutar här

Varje dag tvingas barn över hela världen att fly från förföljelse, förtryck, krig, fattigdom, våld och övergrepp. Tusentals av dessa barn kommer varje år till Sverige. Väl i Sverige ser vi dagligen exempel på att dessa barn får sina rättigheter kränkta. Med detta inlägg vill jag rikta ljuset mot dessa kränkningar och ge barn på flykt en röst.

Barnkonventionen är en samling mänskliga rättigheter för barn. Den slår fast att barn har egna rättigheter och ett människovärde som måste respekteras, samtidigt som barn har speciella behov av skydd och stöd. Sverige skrev under barnkonventionen redan 1990, men den gäller ännu inte som svensk lag.

Om barnkonventionen gällde som svensk lag skulle beslutsfattare tvingas ta barnets rättigheter på större allvar och kunskaperna om barnets rättigheter skulle öka. Barn på flykt måste få sina rättigheter tillgodosedda. Jag har skrivit under för att göra barnkonventionen till svensk lag. Gör det du också! Flykten slutar här.

 

 

 

Nytt kort

 
Idag är det WCMD World cardmaking day. Imorgon är det gräddtårtans dag :-)
& nu i Oktober firar Skrotboken 5 år. Detta firar vi med att göra födelsedagskort till en femåring med något gräddigt på.
Här ovan  är mitt bidrag

Spacegirl

Smycken, scrap & småprat

RSS 2.0