Ännu mer nytt på samma front

Turkost armband

Ett stretcharmband med turkosa & vita sötvattenspärlor & turkosa snäckskal.

Lite nytt på smyckesfronten

Stretcharmband
Mitt privata stretcharmband med rosenkvartschips, vita sötvattenspärlor & en stor rosenkvartsoval.
Vårtjat

Nu har våren kommit på riktigt även till min lilla stad. Det var lätt +15 i skuggan idag och jag har suttit i min solstol på min nyskurade balkong & läst stora delar av dagen. Jag vill plantera i min låda & mina krukor NU, men som den krassa realist jag är väntar jag några veckor till. Jag vet att det är ett fasligt tjatande om våren på denna blogg, men jag bara älskar våren & sommaren, sol, ljus, grönska, blommor, glass, grillning, bad och jag mår oftast bättre under dessa årstider, synd att dom är så korta bara, jag kanske borde emigrera till söderhavet eller något.
Nu är det tydligen dags (eller det var det nog för länge sedan) att tänka på formen inför Beach 2006, Viktväktarna skickade ut en hurtfrisk folder idag igen, dom måste sakna mig mycket så många brev som dom skickar hela tiden, och nej, jag tänker inte komma tillbaka till dem just nu i alla fall, jag kan programmet utantill.
& månadsmagsinen svämmar över av bikinitester & bantningstips för att få platt mage på nolltid. Gäsp.
Kanske känns det jätteviktigt om man ska tillbringa sommaren på någon av människor översållad strand. Men på den lilla stranden vid den lilla insjön är det hyfsat folktomt, och jag kan lugnt visa mig i min bikini anno 2005.
/Space

Artikelserie

DN har påbörjat en helt lysande artikelserie om OCD. Det är bra med publicitet eftersom alltför få känner till OCD trots att det är en folksjukdom.

Sådärja, då var kaffekoppen urdrucken och jag är mätt efter en god lunch.
Må så gott
/Space

En helt vanlig tisdag

Så var påsken över och jag är fortfarande mätt....har njutit av mammas goda påskmat & en del godis slank ner med...
Övriga konstateranden är att jag är hopplöst otränad i Scrabble numera, jag måste verkligen öva, inte för att jag är en dålig förlorare, jag är faktiskt en mycket bra & luttrad förlorare eftersom jag är van att förlora i det mesta utom just Scrabble vilket jag nu i påsk gjorde två gånger till och med. Det måste vara en hel evighet sen jag spelade Nisse  vilket jag gjorde ofta förut, ska nog börja spela där igen och se om de gamla takterna sitter kvar.

Dagens vårtecken: Uteserveringarna har ploppat upp som svampar ur jorden och människor sitter där och äter glass.
Gatorna är snart sopade & min balkong är dammsugen.

/Space

Nu har jag provat Nisse igen - jag är inte lika snabb som jag brukar vara än men det var precis lika kul som vanligt, det känns inte som om det var över ett år sedan sist :-)


Påsk

Påsk

Tänk vad vi engagerar oss...

Nu är tydligen faran över för den lilla gorillaungen på Kolmården - tänk ändå vad ett helt land & i synnerhet våra tidningar kan engagera sig i en liten brun, lurvig & faktiskt rätt söt gorillaunge.
Jag har funderat lite över hur mycket plats vissa saker faktiskt tar i media, vi lever i en värld av krig, svält & fattigdom men det är som bortblåst när en liten gorilla är född & hans mamma inte klarar att amma honom.
Visst är det stort med en gorillafödsel & jag har bedårats av de söta fotona på tidningens framsidor. Det kanske rent av är skönt för oss att koppla bort det svåra i världen och istället hänge oss åt en brun, lurvig liten gorillakille. Jag tycker faktiskt att det är skönt när tidningarna rapporterar om något annat än allt elände i världen. Och nu får den lilla gorillan Sempers ersättning i nappflaska & mår bättre - läste att hans mamma så småningom ska lära sig att mata honom med flaska, rätt häftigt ändå.

Idag ska jag ÄNTLIGEN klippa mig, har en förmåga att glömma bort det i rätt långa perioder och så en dag står jag där framför spegeln och ser min totala avsaknad av frisyr, jag har bara låtit det växa & växa & växa, just nu är det så tjockt att det tar en halv dag att låta det självtorka...så det ska bli riktigt skönt att få det lite uppklippt.
I-landsproblem, jag vet.
/Space

Beckham ger OCD ett ansikte

Idag har bägge kvällstidningarna artiklar om OCD, David Beckham har gått ut med att han lider av sjukdomen. Det är inte varje dag det står om OCD i tidningarna, jag tycker att det är jättebra att Beckham går ut och berättar - på så sätt ger han sjukdomen ännu ett ansikte, och det behövs verkligen.
OCD är en folksjukdom men många, många har aldrig hört talas om den.....

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,803849,00.html

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,803924,00.html

http://www.expressen.se/index.jsp?a=557364

/Space

Lördag

Idag är en dag med extra mycket skaparglädje. Jag har varit på vernissage - jättetrevligt & så mycket vackra saker. Solen skiner, snön smälter - det kanske är den omtalade våren som kommer nu. Med solen kommer förhoppningsvis mer energi :-)
Idag har jag lust att sätta mig med pärlorna och se vad som växer fram, får passa på när lusten att pärla infinner sig, det är inte varje dag, det beror på dagsformen & måendet.
Undrar förresten om jag överhuvudtaget hade skapat någonting, om jag ens hade släppt fram min kreativitet om jag inte mått dåligt....jag känner många som också mår dåligt och samtidigt är så kreativa.
Helt klart finns där ett samband, har man varit allra längst nere och sen försöker kravla sig upp så får man en annan syn på livet, på vad som är viktigt, man måste försöka hitta saker som man mår bättre av. Där spelar skapandet en stor roll för många.
Det hade varit betydligt mer bekvämt om vi hade blivit kreativa utan att behöva må dåligt, för det finns ju ingen som vill må dåligt.
Men allt blir inte alltid som man önskat och förhoppningsvis kommer en dag när vi mår bättre!

Armband
Resultat från en annan skaplig skapande dag.


Spacegirl

Smycken, scrap & småprat

RSS 2.0